Pisi

Ingyen wcző helyek és fortélyok (egyelőre) Budapesten.

Úgy érzed kurta kreatív vagy?

Van egy bejáratott pisilőhelyed? Esetleg szeretnéd, hogy többen járjanak fel az egy szobás galériás lakásod budijába? Jöhet: szunyoggyula@gmail.com

PisiTérkép - majd


Budik nagyobb térképen való megjelenítése

facebook

Friss topikok

Gerbeaud cukrászda - Vörösmarty tér

2010.12.15. 20:52 Szúnyog Gyula

Ha meguntad a vásári forgatagot nyugodtan térj be relaxálni a Gerbaud cukrászda alagsori toalettjébe. Gentlemanként érzed kissé kínosan magad, mert egy erre a célra kihelyezett pincérnő nyit neked ajtót, győzd le erkölcsi aggályaidat és határozottan lépj be. Halk beszélgetés mindenhol, mintha a kávék fűtenék be a teret. Az aranykeretes tükrök rengetegében szememeddel keresd a wc-t. Balra van. A környezetbe drapp ruhájukkal teljesen beleolvadó pincérnők vonnak kérdőre tekintetükkel. Útbaigazítást kérj és kapj sőt talán egy mosolyt is, a hátad mögött biztosan. Igazítsd meg a hajad, biztos azon röhögtek, a sapka alatt mindig lelapul. Menj le. A wc-k előtt kis pénzszedő asztalt látsz, nem ül ott senki. Használd ki az alkalmat, surranj be, végezz gyorsan, szagolj nagyot a tavaszias levegőbe és kifelé ne hagyd, hogy a kislány nyisson ajtót.

17 komment

Címkék: pisi wc cukrászda deák

A bejegyzés trackback címe:

https://pisi.blog.hu/api/trackback/id/tr532518366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gergel 2010.12.16. 13:29:44

és ha nem engednek be, szarj a bejárat elé...

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.12.16. 14:22:28

Tipikus magyar mentalitás. Ha már van becsület kassza, akkor tegyél bele valamit, de gondolom akkor sem lyukad ki a pénztárcád, ha veszel egy szelet süteményt vagy kávét, hiszen a wc-t a vásárlók miatt kell fenntartania a háznak!

lüke 2010.12.16. 14:42:56

igen
annyira romlott a szinvonal,
(drága és szar)
pisszoár

cnt 2010.12.16. 14:43:34

Gerbeaud: nem menő, sőt.

Szívesen pisilek náluk, ha kell. De nem veszek EZÉRT kávét. Egyébként, ha már: ott a Burger King és az McD a környéken.

gergel 2010.12.16. 15:00:35

@chipanddale74:
Ez így is van, de egy wc 'szükség'esetekre van. ha nincs közelebbi, egy normális ember bemegy és illedelmesen megkérdezi, hogy merre találja és milyen körülmények között használhatja az illemhelyet. Ezért nem lehet senkit sem hibáztatni, csakis az önkormányzatot a korlátozott számú, mocskos nyilvános wc-i miatt.

cnt 2010.12.16. 15:02:14

Wekerle, Kós Károly tér: frissen felújítva, fűtött nyilvános WC, tiszta, gyereket is lehet benne karbantartani.

Hozzá Szóló 2010.12.16. 15:13:39

Laár András adta elő egyszer, nagyon jól:

Erre járt, nem is jött,
csak úgy hozta a lába,
bűntudatát rosszul leplezve arcán,
aki csak pisilni jött a cukrászdába.

Krémesnek, feketekávénak, szörpnek
reá nem hat illatos varázsa,
hiszen ő ilyet evett már,
és csak pisilni jött a cukrászdába.

De azért ő mégis ember,
ezt ismételgeti magába,
s eltűnik szem elől egy percre,
aki csak pisilni jött a cukrászdába.

Kifelé már könnyebb,
a pincér fölényes arccal néz utána,
- De hát kimenni csak szabad – gondolja ekkor -,
aki csak pisilni ment a cukrászdába.

(Bornai Tibor: Aki csak pisilni ment a cukrászdába)

Bikli néni 2010.12.16. 15:16:32

Épp erről beszéltünk a múltkor a karácsonyi vásáron. Hogy onnan tuti kipenderítenének minket, meg se próbáltuk. Elmentünk inkább a közeli mekibe, pisilésre az is megteszi... Csak azzal nem számoltunk, hogy a karácsonyi vásáron több ezren vannak, mindenki issza a forralt bort meg a teát, a mekiben meg van egy darab wc. Majdnem fél órát álltam ott sorban. Rendesek, mert nem kellett vásárolni, és kódos blokkal toporogni, de azért becsületből vettünk egy teát. (Hogy papír nincs, meg egy okádék, az már mellékes is - pézsé, síelőpóz, oszt csókolom.)

Bikli néni 2010.12.16. 15:21:33

Na most, akkor ha jól értem, vész esetén be szabad menni, és becsületkassza van?
Utóbbihoz csak annyit, hogy abszolút vészhelyzet esetén egy könnyítésnek nincs ára, ha egy ötszázast kérnek azért, hogy uralhassam a helyzetet, ha mondjuk elkap a cifra, azt is kifizetem. Csak engedjenek már be, könyörgöm...
Régóta mondom, hogy kellenének Bp-en ilyen minőségibb nyilvános wc-k, ahova mondjuk 2-300 forint a belépő, de cserébe hotelszobai minőséget és tisztaságot adnak. A csövik oda nem mennének be, viszont akinek nagyon sürgős, mint fentebb már mondtam - annak nincs ára.

Szúnyog Gyula 2010.12.16. 16:36:34

@Bikli néni: Igen becsületkassza, de biztos pisikélt a wcs néni is éppen.

Kurázsimama 2010.12.16. 18:00:51

A Szamosnál tiszta a WC és: nem kell fizetni.
És: tiszta az üzlet, a tányér, az asztal, a sütemény finom. Ajánlom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.16. 23:09:01

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!
hat csak annyit akartam mondani, itt sincs nyilvanos klotyo, az ettermekben ultetes van, ezert nem tul praktikus, viszont minden benzinkut, gyorsetterem, aruhaz, elelmiszeraruhaz mukodtet kotelezo jellegu ingyen budit
bar orankent takaritjak, bele lehet itt is futni fortelmesbe

Kurázsimama 2010.12.17. 08:49:58

Ez a toalett párbeszéd ennyi ráfordítást nem ér meg. Sajnálatos, ha visszautasítják az embert a vendéglátó helyek többségében. Talán a rossz tapasztalatok is hozzá járulnak a kialakult helyzethet, no meg igen kevés a nyilvános illemhely a köztereken. Nagy részük a szó sem lehet róla kategória, de láttam már ellenpéldát is. Tiszta és rendes nyilvános illemhelyeket a közterületektre! Fínom reggelit a pocakba! Valamelyik nap nem túl drágán a Szamos cukrászdában reggeliztem, isteni volt, pedig én az édességet nem is szeretem. Jó volt a kávé, fínom a svájci kifli, rendes a kiszolgálás. Hm. Tiszta a legkisebb helyiség...

Hóhér Tibi · http://bunti.blog.hu 2010.12.17. 15:54:39

Társblog lehetne, ha ez nem kormányzati program eredményeként jött volna lére:
www.toiletmap.gov.au/

Ausztrál nyilvános vécék oldala :)

Rá tudsz keresni állam, város és körzet szerint, hogy hol mennyi budi található illetve, hogy van-e egyáltalán.

És ha van, akkor meg tudod nézni térképen, megadja a pontos címét, a telefonszámát is (ha pl benzinkúton van), ezen kívül a nyitva tartását! és a szolgáltatásait is (szemetes van-e benne, babapelenkázó asztal van-e ott)

Az egész az Országos Kontinencia Kezelési Stratégiai Projekt részeként jött létre és az Ausztrál Kormány Öregedési és Egészségügyi Osztálya alá tartozik!

Beregisztrálhatod a kirándulásaidat és az általad meglátogatott nyilvános vécéket, gondolom elmondhatod a tapasztalataidat :)

Van benne Útitervező is, ami megkeresi neked az útközbe eső vécéket és sok térképet is találsz!
süti beállítások módosítása